C4 pre-workout review (2024)

C4 is een bekend pre-workout supplement, maar is het de hype waard? Daarom hebben we het onderzocht en een C4 pre-workout review geschreven.

Lees verder als je een objectieve evaluatie wilt voordat je je geld uitgeeft. Cellucor’s C4 pre-workout zal worden besproken, evenals wat je ervan kunt verwachten!

C4 Original Pre-workout review

Review:

4.4/5

C4 Original Pre-Workout is een pre-workout supplement dat we al jaren gebruiken. Waarom? Simpelweg omdat het de beste pre-workout shake is die momenteel op de markt verkrijgbaar is, naar onze mening. Deze shake geeft een krachtige boost en smaakt ook nog eens heerlijk.

Deze pre-workout bevat 150 mg cafeïne, 1600 mg beta-alanine, en 1500 mg creatine per dosis. Gezien de lage prijs van €0,83 per keer, is dit behoorlijk indrukwekkend.

Kenmerken

 • Veel smaken
 • Erg bekend merk
 • 150 mg cafeïne per portie

Meer over de C4 pre-workout staat hieronder!

Meer over de C4 pre-workout

 1. Ingrediënten C4 pre-Workout
 2. Mijn C4 pre-workout ervaringen
 3. Bijwerkingen C4 pre-workout
 4. C4 pre-workout voedingswaarden
 5. Gezondheidsvoordelen van de C4 Pre-Workout

Ingrediënten C4 pre-Workout

Laten we de deksel openen en onderzoeken wat er in zit voordat je een scoop C4 pre-workout naar binnen werkt.

( De belangrijkste ingrediënten en wat ze teweeg kunnen brengen in je lichaam zullen we kort bespreken).

Caffeine – 150mg:

Cafeïne zorgt ervoor dat je een energieboost krijgt. Cafeïne is een licht stimulerend middel dat in verschillende dranken zit, waaronder koffie, thee, frisdrank en energiedrankjes. In een drankje vóór de training is 150 mg cafeïne een goed uitgangspunt. C4 Sport, frisdrank van C4, bevat iets minder, terwijl sommige andere dranken veel meer bevatten.

Ter vergelijking: een kop koffie heeft ongeveer 100 gram cafeïne.

Creatine – 1g:

Veel fitnessliefhebbers gebruiken creatine als een van hun belangrijkste supplementen. Creatine, simpel gezegd, helpt je lichaam snel weer energie op te bouwen zodat je harder en langer kunt trainen. Het klinkt als een intense steroïde-achtige stof, maar het is niets om bang voor te zijn. Het kan ook water in de spieren aantrekken, waardoor ze groter en voller lijken terwijl het ook de werking ervan verbetert.

Creatinemonohydraat is de meest voorkomende vorm van creatine. Creatinenitraat is een nieuwere variant van dezelfde stof die naar verluidt gemakkelijker door je lichaam wordt opgenomen.

Hoe dan ook, 1 gram creatine is onbelangrijk. Het zou je een kleine boost moeten geven in de sportschool, maar echte fitnessliefhebbers die creatine regelmatig ” innemen” hebben het niet extra nodig.

Arginine Alpha Ketoglutorate – 1g:

Arginine Alpha Ketoglutorate, of AAKG zoals het vaker wordt genoemd, is een hele mond vol. De functie ervan is daarentegen heel eenvoudig: AAKG helpt bij de verwerking van sommige afvalproducten tijdens de training door de lever en bevordert naar verluidt de eiwitsynthese.

Met andere woorden, het zou moeten helpen bij je herstel na een zware training en voorkomen dat je stijf en pijnlijk wordt terwijl je aan het sporten bent.

1g is slechts een zeer kleine hoeveelheid en zal geen significante invloed hebben op je training. Het zorgt alleen op de korte termijn voor een oppepper.

CarnoSyn Beta-Alanine – 1.6g:

Wanneer je rent op de loopband of aan het fitnessen bent met echt hoge reps, beginnen je spieren dan fysiek te branden? Is het alsof ze in brand staan? Dit is een fantastisch gevoel omdat je weet dat je je inspant, maar het is ook moeilijk vol te houden.

Simpel gezegd is CarnoSyn Beta-Alanine bedoeld om te helpen bij het vertragen of verlichten van het zure branderige gevoel dat ontstaat door de opbouw van melkzuur in de spieren.

C4 Pre Workout bevat 1,6 gram van deze stof, wat in feite de minimale effectieve dosis is.

Teacrine –

Teacrine is een enigszins uniek ingrediënt in C4 Pre Workout dat een interessante invloed heeft.

Teacrine is een natuurlijke stof die, hoewel het geen stimulerend middel is zoals koffie, je stemming en motivatie zou verbeteren. Het idee is dat je je beter, alerter, gemotiveerder en gelukkiger voelt zonder de kriebels en het gefladder dat andere stimulerende middelen veroorzaken.

De precieze hoeveelheid teacrine in C4 wordt niet vermeld omdat het deel uitmaakt van Cellucors eigen mengsel (lees hier meer over op de officiële website van Cellucor).

Mijn C4 pre-workout ervaringen

Ik probeerde C4 Original een paar weken voor mijn trainingen om een C4 pre-workout review te kunnen schrijven en ondervond de volgende resultaten:

Gebruiksgemak/Consistentie

De C4 versie heeft naar mijn mening wat kleine klonterproblemen.

Toen ik het busje opende, zag ik talrijke zichtbare brokjes (die zich tijdens de levering gevormd zouden kunnen hebben), en het poeder mengde niet zo soepel als ik gehoopt had.

De drank is over het algemeen makkelijk te drinken, maar er zit een aanzienlijke hoeveelheid poeder in het laatste beetje, waardoor het moeilijk is de drank op te drinken.

Smaak

Ik heb de Icy Blue Razz smaak geprobeerd en vond hem erg lekker!

Het is zoet, maar niet te zoet. Het bevat niet de sterke smaak van aspertaam die je in veel energiedrankjes zonder of met weinig calorieën aantreft.

Bovendien is de C4 Original Pre Workout verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder Blue Razz, Watermelon, Strawberry en Orange.

Energie

Dit spul werkt echt! Als je na een glas C4 Pre Workout naar de sportschool gaat, voel je je ongetwijfeld energiek en alert.

De 150mg cafeïne daarentegen was net iets te veel voor mij.

C4 Original duwde me soms over de grens waarbij ik onrustig werd, afhankelijk van hoeveel koffie ik ’s ochtends gedronken had. En hoewel ik van dat gevoel soms geniet, is het niet wat ik wil in de sportschool als ik probeer wat te doen.

Als je daarentegen geen koffiedrinker bent of gewoon een grotere cafeïnetolerantie hebt, kan dit precies in jouw straatje passen.

Bijwerkingen C4 pre-workout

Er zit veel in dit pre-workout supplement, evenals in elk ander pre-workout supplement. Het bevat verschillende energiebronnen, prestatieverhogers en herstelbevorderende stoffen. De reactie van je lichaam op deze stoffen kan voorspelbaar zijn of niet.

Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende negatieve effecten van pre-workout drankjes:

 • Hoofdpijn
 • Zenuwen
 • Kramp
 • Tintelingen of een verdoofd gevoel
 • Moeite met slapen
 • Angst

Praat met je dokter of een personal trainer voordat je C4 drinkt, als je je zorgen maakt over een van deze negatieve effecten.

Met uitzondering van wat lichte prikkelingen, heb ik nooit een van deze effecten ondervonden bij het gebruik van de C4 pre-workout.

C4 pre-workout voedingswaarden

Bij een C4 pre-workout review horen natuurlijk ook de voedingswaarden ervan. C4 heeft weinig tot geen voedingswaarde door de vele stoffen en toevoegingen die het bevat. Een portie bevat ongeveer 1 gram koolhydraten en minder dan 5 calorieën.

Hieronder volgt een volledige lijst van de ingrediënten zoals ze op het etiket staan.

C4 pre-workout review (2)

Gezondheidsvoordelen van de C4 Pre-Workout

De C4 pre-workout heeft een aantal gezondheidsvoordelen. C4 bevat cafeïne, wat kan helpen bij concentratie en mentale alertheid. C4 zou een geweldig alternatief voor je kunnen zijn als je moeite hebt om ’s morgens uit bed te komen of als je het gevoel hebt dat je een extra energiepiek nodig hebt voor je training.

De beta-alanine in C4 voorkomt vermoeidheid tijdens de training, waardoor je langere tijd kunt trainen zonder uitgeput te raken. Arginine is een aminozuur waarvan is aangetoond dat het de spierpomp stimuleert en de doorbloeding verbetert. Creatine is een populair supplement dat helpt bij de groei van spiermassa en spierkracht. Ten slotte bevat het B-vitaminen, die nodig zijn voor de energieproductie. Wil je liever verder kijken dan deze pre-workout? Dan kun je een kijkje nemen in de door ons geselecteerde top 5 beste pre-workouts.

Andere reviews

Naast deze review hebben we nog meer reviews geschreven over andere pre-workouts. Deze reviews zijn hieronder te vinden:

 • THE MyProtein pre workout
 • ABE pre workout
 • Crazy pre workout
 • 5150 Pre Workout

Hoe smaakt C4 pre-workout?

C4 Pre-Workout is verkrijgbaar in een aantal smaken, dus je zult er zeker een ontdekken die je lekker vindt. Fruit Punch, Watermelon, en Green Apple zijn de meest populaire smaken.

Is het de moeite waard om te investeren in een C4 pre-workout?

Ja, Pre-Workout supplementen van C4 zijn de investering meer dan waard! Verbeterde aandacht en mentale alertheid, verhoogde energieniveaus, vertraagde uitputting tijdens het sporten, en andere potentiële voordelen voor de gezondheid zijn er enkele van. Ze bevatten ook weinig calorieën en koolhydraten, dus je kunt ze met een goed gevoel innemen.

Ik weet niet zeker of ik C4 voor of na mijn training moet nemen.

De keuze is aan jou! Sommige mensen nemen het voor de training om meer energie te krijgen, terwijl anderen het na de training nemen om de hele dag energie te hebben.

Wie zou C4 Original Pre-Workout supplementen moeten gebruiken?

C4 Original Pre Workout is een pre-workout supplement voor de meeste gezonde personen die hun conditie willen verbeteren. Degenen die zwanger zijn, borstvoeding geven of voorgeschreven medicijnen gebruiken moeten het vermijden. Voordat je hiermee start, raadpleeg je arts om vast te stellen wat het beste voor je is.

Wat heb ik aan een C4 pre-workout review

Een C4 pre-workout review zal je een overvloedig inzicht geven of deze pre-workout iets voor jou zou kunnen zijn.

C4 pre-workout review (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5416

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.