Cellucor C4 Pre-Workout review (2024)

Cellucor C4 Pre-Workout review (2)

Hey, ik ben Lucas!

Fitness auteur, coach, covermodel en voormalig bodybuilding pro.

Cellucor C4 Pre-Workout review (3)

Cellucor C4 Pre-Workout review

June 5, 2022

Pre-workouts stimuleren de focus, kracht en energie. Ze zorgen voor een betere pump, oftewel de doorbloeding door de spieren. Ik heb zelf redelijk wat pre workout boosters gebruikt en zodoende was ik zeer benieuwd naar mijn eigen ervaring met C4 Pre Workout. Om je wat inzicht te geven in mijn ervaring schrijf ik de C4 Pre Workout review.

Cellucor C4 Pre-Workout review (4)

Om je te helpen bij het vinden van de beste pre workout boosters hebben wij C4 getest. In deze C4 Pre Workout review vind je onze ervaring met dit product op de volgende punten:

  • Oplosbaarheid
  • Prijs
  • Smaak
  • Werking / effect

Benieuwd wat een pre-workout perfect maakt? Lees ook onze blog over de 4 beste pre workout ingrediënten.

Cellucor C4 Pre-Workout review (5)

Top 5 Beste Pre-Workouts van 2022

We hebben een top 5 lijst samengesteld met de beste pre-workouts die vandaag te koop zijn.

Lees nu

De samenstelling van C4 Cellucor Original pre-workout

Om je een compleet beeld te geven van deze pre-workout is het belangrijk om in deze C4 pre-workout review als eerste te kijken naar de samenstelling van dit product.

Cellucor C4 Pre-Workout review (6)

Oplosbaarheid van C4

In de beschrijving op het etiket van C4 wordt geadviseerd om 1 scoop (6.5 gr) C4 met 4-6 oz. (120-180 ml) water te mengen. Omdat de scoop vrij klein is heb ik, in tegenstelling tot bij andere pre-workouts, deze maten aangehouden. Na kort schudden met de shakebeker (inclusief shake balletje) bleek dat de poeder totaal opgelost was. Kortom, de pre-workout C4 is zeer goed oplosbaar.

Dit is natuurlijk fijn, want je wilt je supplement in 1x kunnen drinken. Het is storend als je met een lepel de overgebleven klontjes moet wegwerken of je opnieuw water moet gebruiken om de restanten op te lossen. Daarom kijken wij bij onze supplementen reviews ook naar de mate waarin een product oplost.

Prijs van C4 Extreme Pre Workout

Het volgende aspect van de C4 Extreme Pre Workout review is de prijs. Je wilt namelijk nooit teveel betalen voor je supplementen!

De pre-workout C4 van Cellucor is op de website van Body & Fitshop verkrijgbaar in een pot van 30 en 60 doseringen. Omdat ik deze pre-workout nog niet kende, heb ik gekozen voor de pot met 30 doseringen. Deze pot met 30 doseringen kostte mij bij Body & Fit €24,90, dit is dezelfde prijs als op de site van XXL Nutrition. Sinds kort is C4 ook verkrijgbaar bij Supspace, hier betaal je €24,49 voor een pot van 30 workouts. Dit is dus op dit moment de goedkoopste aanbieder!

Op de site van Cellucor wordt de C4 met 30 doseringen aangeboden voor $34,99, omgerekend is dat ongeveer €31,00. Opvallend is dat, net als bij Assault van Musclepharm, de pre-workout goedkoper is op de website van Nederlandse webshops dan op de eigen site van het product.

Het bedrag van zo’n 20 tot 24 euro voor 30 doseringen is een goede prijs voor een pre-workout. Veel pre workout supplementen zijn duurder dan C4, maar er zijn natuurlijk ook huismerk pre-workouts die goedkoper zijn.

De smaak van C4 Pre Workout

Ook niet geheel onbelangrijk is de smaak van een pre workout booster. Drink je het product met een glimlach of spuug je het liever weer uit? In de C4 Extreme Pre Workout review kijken wij uiteraard naar de smaak!

De pre-workout C4 is verkrijgbaar in de smaken: blue razz, fruit punch, green apple, orange, strawberry margherita, watermelon, pink lemonade en pineapple.

Door het aanhouden van de hoeveelheden die aangegeven staan op het etiket van de C4, had ik verwacht dat de pre-workout zeer zoet zou zijn. Dit viel mij heel erg mee. De pre-workout was wel zoet, wat vrij logisch is, maar niet zo zoet als eerder pre-workouts.

De smaak watermelon was ook zeer goed te doen ondanks dat de daadwerkelijke smaak van watermeloen niet terug te vinden was. Een andere pre workout die lekker smaakt is Primal Power Pre Workout van Big Buffalo.

Smaak is natuurlijk heel persoonlijk. Wat ik lekker vind kan jij misschien totaal niet waarderen. Ga dus altijd op je eigen gevoel af of kies een smaak die je al eerder hebt gehad en waar je tevreden over bent!

De werking van C4

Het belangrijkste onderdeel van deze C4 Extreme Pre Workout review; de werking! Bij een pre-workout ben ik persoonlijk vooral op zoek naar een energie boost, langer uithoudingsvermogen en meer kracht. Volgens Cellucor zou de C4 op het gebied van extra energie een perfecte pre-workout zijn.

Op het etiket stond dat de pre-workout 20-30 minuten voor de training ingenomen moest worden. Na 10-15 minuten begon ik de tintelingen te voelen en kreeg ik behoorlijk zin om te sporten. Toen ik begon met de training merkte ik dat ik energie kreeg en meer kracht had dan bij de training zonder pre-workout. De tintelingen waren tijdens het trainen verdwenen en de kracht hield de gehele krachttraining (1,5 uur) aan. Na de krachttraining had ik nog genoeg energie voor een half uur cardio.
Voor mij is belangrijk dat ik bij het gebruik van een pre-workout na de training geen crash heb, dit was bij C4 niet het geval.

Het effect dat ik de eerste workout met C4 heb ervaren nam helaas wel af naarmate ik de C4 vaker nam. Het is dus belangrijk om niet elke workout de pre-workout te nemen.

Bij het gebruik van 1,5 – 2 scoops is het effect van C4 net iets heftiger dan wanneer je 1 scoop gebruikt. Er wordt op het etiket wel aanbevolen om niet meer dan 1 scoop te gebruiken en in het begin is dit ook zeker voldoende. Naarmate je C4 vaker gebruikt kun je de dosering geleidelijk aan iets verhogen. Ik zou echter nooit meer dan 2 scoops nemen.

Let op: dezeC4 ExtremePre Workout review is gebaseerd op de persoonlijke ervaring van Lucas. Het effect van de pre-workout kan per persoon verschillen. Iedereen reageert namelijk weer anders op de stoffen in een pre-workout booster. De één is gevoeliger voor de ingrediënten en samenstelling dan de ander.

Lees ook: Top 5 Beste Pre-Workouts van 2022

Related Posts

  • Cellucor C4 Pre-Workout review (7)

    Welke pre-workout is het beste voor jou?

    Welke pre-workout is het beste voor jou?

Betrouwbare informatie over fitness, voeding en supplementen

Abonneer op onze nieuwsbrief

Onze nieuwste artikelen, deals en recepten direct in je inbox.

© Copyright 2012 - 2024 | Pro Bodybuilding | All Rights Reserved

Cellucor C4 Pre-Workout review (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 5410

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.